torsdag den 31. december 2009

Tilbageblik på år 2009

Tager lige en kaffepause fra rengøring og klargøring til aftenens festivitas. Min søster og svoger kommer med deres 3 børn, så der bliver liv i huset. Der er gjort klar til at de kan sove her, så der ikke er nogle, der skal køre hjem.

Lige nu er Michael ved at ønske sine medarbejdere et godt nytår, efter de har sørget for at borgerne i Hirtshals ikke går sultne ind i det nye år.

Sidste år på denne tid, så jeg tilbage på et år med sygdom og død i familien. Det har vi heldigvis været forskånet for i år.
Til gengæld har det været et år med fuld fart på. Sådan føles det ihvertfald. Den første 2/3 af året gik jeg og hyggede med Mathilde, men 1. august blev jeg sluppet ud i den virkelige verden igen, og siden har der bare været knald på.
Vi har fundet ud af, at 2 butikschefer i den samme familie er 1 for mange, når man samtidig har 2 børn sammen. Vi er godt nok heldige, at vores forældre har mulighed for at hjælpe med at hente børn en gang imellem.

Ikke nok med at jeg arbejder godt og vel fuld tid, men jeg er også i fuld gang med at uddanne mig. Til sommer kan jeg kalde med HD(O), men først er der lige et speciale, der skal skrives.
Jeg er startet. Det skal afleveres om 10 uger, så der er ikke lang tid at skrive i, når jeg lige skal have interwievet en masse mennesker..( og skrive 80 siders rapport)

Laurits starter formentlig i skole til sommer, og vores hus skal udvides. Ikke at det har noget med hinanden at gøre, men bare for at fortælle, at der bliver gang i den til næste år.

På strikkefronten kan jeg konstatere at jeg holdt mit mål med at bruge mere lagergarn end nyt garn. Men også kun lige...

Jeg har ikke så mange strikkemål for det næste år, andet end jeg vil få den trøje strikket til Michael, som han har sukket efter et par år nu. Og så skal jeg altså prøve et designer strikkekit mere. Det jeg har gang i nu, er en ren fornøjelse.

Kaffen er drukket og gæsterne er ved at være på vej, så jeg vil gå tilbage til pligterne.

Jeg håber for jer alle, at I må komme godt ind i tyve-ti. Jeg glæder mig til at følge med på jeres blogge. Det er en kilde til morskab og inspiration.

GODT NYTÅR!!

onsdag den 30. december 2009

2 projekter på pindende lige nu

Hvad gør man, når man ikke kan finde en lille vest i børnestørrelse, når man nu er overbevist om, at datteren ikke kan leve uden?
Man finder én i en voksenstørrelse og så reducerer man målene.. Efter at have lavet en vest i størrelse dukkestørrelse, tror jeg nu, at jeg har ramt målene.

Der skal bare lige kanter på, og så er den vist lige i skabet. Det er rigtigt sjovt at kaste sig ud på lidt bar bund, og se om planen lykkes.



Det andet projekt er Mizz Beezy fra Geilsk. Læææækkert garn. Er sikker på, den bliver et hit, når den altså er færdig.

Jeg har brugt pengene fra min opsparing til det. Det var godt nok ikke lige den model, der var planlagt, men man har vel et standpunkt til man tager et nyt?



Jeg har da forresten helt glemt at jeg har fået en garntvinde og et krydsnøgleapparat i julegave. Det kommer snart i brug, og så skal der nok komme billeder. En super dejlig gave, som jeg bare har ønsket mig i lang tid.

tirsdag den 29. december 2009

Jeg er da ikke super-imponeret

Har lige fået købt og isyet knapper i denne vest.

Fik Laurits til at lege model, men han er da vist også den pæneste på billedet. Må sige at jeg ikke er imponeret over vesten.
Selvom jeg målte og målte efter igen, så er den lige med det mindste. Jeg har endda klippet op forneden og lavet en stribe i hver farve mere.




Faktaboks:
Opskrift: Vest med hætte fra Kreativ strik nr 6
Garn: 127 gram Arwetta strømpegarn i sort, koksgrå og lys grå. 20 gram af det var fra lageret.
HOT or NOT: Jeg er som sagt ikke imponeret, så hvis han vil gå med den, så er det fint. Hvis ikke, så bliver den givet videre til en dreng i en lidt mindre størrelse. Hætten er også absolut kun til pynt. Den er for lille til noget som helst skæg.

søndag den 13. december 2009

Den burde være færdig

.. men det er vist lige en ommer, hvad angår længden..



Den er simpelthen for kort til min lange dreng, så jeg er nødt til at sprætte ombukskanten op og strikke en stribe i hver farve mere på. Ellers bliver den altså ikke god..

fredag den 11. december 2009

Linnea taget i brug



Nem opskrift og lækkert garn, så bliver det ikke bedre..

Iler til faktaboksen:
Opskrift: Linnea fra Rasmilla. 18/24 måneder
Garn: 114 gram supersoft fra Holst Garn i farven Pomegranate
Ændringer: Glemte at lave knaphuller, så jeg har hæklet trenser i stedet, hvilket fungerer rigtigt godt.
HOT/NOT: Den er fiiin, og stadig lidt stor... Skal da helt sikkert have en selv. Desværre kom den ikke med hjem fra vuggestuen i dag.. Krydser fingre for at den ligger i kurven med sovetøjet i..

En fantastisk fridag

En af de få fordele ved at arbejde i butik, er at jeg har en fridag på en hverdag, hvis jeg skal arbejde lørdag.. Sådan er det ihvertfald i det selskab, jeg arbejder i.
Ulempen ved at være butikschef er så også, at fridagene ikke er hellige, hvis der f.eks. er sygdom blandt personalet.
Sådan har det været for mit vedkommende, de sidste 2 måneder, så jeg har haft 3 6-dages uger, hvilket godt kan trække tænder ud.

Igår havde jeg endelig fri. Den blev udnyttet lige som jeg allerhelst vil. Den var på det nærmeste hellig..

Jeg tog med min tvillingesøster til Bindestuen i Saltum. En garnbutik, der skal opleves. Det var mit jomfrubesøg, men absolut ikke det sidste. Vi fik en fantastisk service af en virkelig entusiastisk indehaver. Dejligt at opleve en butik, hvor der bliver solgt op/mersalg ( ved godt, at det er en arbejdsskade, men når jeg møder en god sælger, der hører hvad jeg ikke siger og sælger det jeg ikke troede, jeg havde behov for, så betaler jeg gerne.. )
Og så havde hun altså bare meget lækkert garn..

Købte Geilsk-kittet Miss Beezy, for min opsparing og der røg også lige lidt navia garn i posen til en kjole, jeg blev overtalt til at prøve opstrikket, og som jeg bare måtte lave.. ( ved godt at det ikke var den originale idé, men jeg forelskede mig..)




Efter at vi havde overrasket mit personale ( det var første gang, de mødte søster) med vores lighed, fik vi frokost sammen. Det er lang tid siden, vi har haft tid til at snakke. Dejligt at få mulighed for det..

Jeg nåede lige 1½ time helt alene i huset, inden børnene skulle hentes...

Batterierne var nu ladet op til en weekend med arbejde både lørdag og søndag.. Længe leve julen...

torsdag den 3. december 2009

Smækbukser til Mathilde

Jeg har et hængeparti.. Det er snart 3 uger siden, jeg blev færdig med de her smækbukser, men jeg har bare ikke fået taget mig sammen til at få lagt dem op på bloggen her.. Undskyld..

Men nu er de her og jeg prøvede dem på Mathilde i morges. Jeg havde en formodning om at de var lidt for lange på benene, derfor har det ikke hastet med at få dem i brug. Der skal foretages lidt smårettelser, så de kom af igen, under store protester. Har fundet ud af, at hun altså godt kan lide det hjemmestrikkede..



Faktaboks:
Opskrift: Opskriftshæfte fra SandnesGarn Lanett baby 0812. Designet af Lene Holme Samsøe, der er en af mine absolut yndlinge.
Garn: Ca 200 gram råhvid og 10 gram turkis Lanett superwash
Ændringer: Jeg skal lige have den under maskinen og sy den sammen mellem benene. Hun er altså blevet for stor at have knapper mellem benene, og så kravler hun dem op..
HOT or NOT: Klart en succes. Hun vil ihvertfald ikke af dem igen.. :-)

Synes lige at jeg vil vise jer, det her billede af Mathilde, der MEGET koncentreret tømmer skabet for bøtter..



Det er liiiige før hun går. Det vil sige, hun kan godt, men vil stadig gerne holde i hånd/finger.. Igår i vuggestuen, havde hun vist stavret rundt det meste af dagen, men herhjemme er det stadig på alle fire..
Jeg skal nok vise billeder af bukserne med hende i - når jeg altså lige får dem syet sammen... :-)