mandag den 31. oktober 2011

Familiefordele


Min mands fætter ejer garnfirmaet Mayflower. Jeg udnytter det ikke særlig meget, til trods for at jeg bor ganske få kilometer fra firmaet.

I lørdags mens vi kørte mod hovedstaden, var der lagersalg. Det udnyttede jeg og fik ejerens lillesøster til at lægge garn til side INDEN de åbnede. Så nu er der garn til ihvertfald 1 trøje til min store nevø. Det bliver dog hans mor, der kommer til at lave den.


Min svigermor kørte omkring og hentede garnet. Da jeg var omkring hende i formiddag for at afregne, havde Michaels kusine liige lagt lidt blade i posen til mig.


Har kun lige bladret dem igennem. Glæder mig til at sidde lige så stille i sofaen med kaffen i nærheden og nærlæse. De ser spændende ud.

søndag den 30. oktober 2011

Tur/retur København

Michael og jeg har brugt weekenden på at køre til København og retur igen. Anledningen var min venindes mands 40 års fødselsdag.
Det var et åbent hus arrangement, med rigtig mange mennesker i en lille stue. Jeg klarede 4 timer med snak med en masse fremmede mennesker, inden hjernen gik på stand by.


Når man, som jeg, har en lettere hjernenedsmeltning, kan, et ellers simpelt stykke strik, være en kæmpe udfordring. Denne her lille undertrøje, som jeg har lavet før uden problemer, har virkelig drillet.
Heldigvis har min søster hjulpet mig med sammenstrikningen ved slidsen, så jeg tog det med til bilturen. Fik også strikket lidt på det.

Det meste af turene frem og tilbage har jeg dog brugt til at sove (det var heldigvis Michael, der var chauffør). Synes jeg kan sove hele tiden. Bruger også meget energi på at hele mig selv.
Heldigvis kan jeg lige så stille mærke en fremgang.

søndag den 16. oktober 2011

Efterårssøndag


I formiddag tog Michael os alle med til Saltum Strand. Det var en dejlig tur.



Luften bed dejligt i kinderne, og Laurits og jeg løb selvfølgelig en tur op i klipperne.

I eftermiddag legede vi med perler vi smeltede i ovnen. Mathilde var meget fascineret af at se på perlerne mens de smeltede.



De store er maxiperler og de små, de almindelige perler. Det helt grønne armbånd har Laurits lavet. Synes faktisk det er pænere end mit, der ligger nedenunder. De andre er Mathildes, som vi har hjulpet hinanden med at lave.

torsdag den 13. oktober 2011

Blogtræf


Jeg skal snart til blogtræf igen :-)

Denne gang hos skønne Sanne i Hjallerup. Det er den 6. november.


Vi tager forskud på julen og kommer hver især med kreajuleideer, vi kan lave allesammen.

Kom frisk. Det bliver godt.


tirsdag den 11. oktober 2011

Derfor elsker jeg at blogge


Jeg har fået den fineste gave med posten idag.

Lene synes åbenbart, jeg fortjente en gave, selvom jeg ikke vandt i hendes gi´væk.



Sammen med pungen og nøglesnoren var der det mest rørende brev.

Jeg har skrevet en mail til dig Lene, men endnu en gang TUSIND tusind tak. Det betød så meget, at få den lige nu, hvor jeg kæmper lidt med hmøret.

Jeg mødte Lene til Lones blogtræf, hvor jeg gjorde mig bemærket med et meget stort og dødupraktisk strikket navneskilt.

Det her er en af grundende til, at jeg elsker at blogge.

søndag den 9. oktober 2011

Strik med helende effekt



Jeg tror, jeg har fundet min redning.

Denne retstrikkede poncho er så nem at gå til, at jeg ikke skal tænke, når jeg sidder med den. Til gengæld kan jeg mærke at min hjerne lige så stille kommer tilbage til normalen.


Med 1-2 nøgler om dagen, er den dog hurtig færdig. 

torsdag den 6. oktober 2011

Simpelthen for kort


Må indrømme, at der skal en del hiven og trækken til for at redde denne her..



Jeg har målt og talt. Der er brugt det garn, der er angivet i opskriften. Jeg plejer at strikke som strikkefastheden angiver, men her har jeg åbenbart strikket 2 pinde mere pr. 10 cm, end angivet. Maskeantallet passer.

Nu har jeg så brug for lidt eksperthjælp, for vil det kunne reddes ved at lave den om på en pind større??
Bliver den mon for løst strikket??

Med trisser og lodder


Jeg mangler nogle og 20 masker at lukke af, og der er ikke mere garn..


Der er en del lange garnender, så jeg prøver at bruge dem. Jeg kunne også lukke af på pinden før, men den er i forvejen 6 cm kortere end i opskriften, så jeg er nødt til at lukke af på denne her måde.

Heldigvis er modtageren ikke verdens længste person, så jeg satser på at med lidt hiven og trækken når den er fugtig, kan jeg få den til at passe.

Jeg fik konstateret en depression i mandags, så denne afslutning på trøjen er ret uoverskuelig lige nu. Jeg har ihvertfald haft den liggende nogle dage, hvor jeg bare ikke kunne tage den i hænderne. Nu prøver jeg.

 Update: jeg opgav og sprættede et par pinde op..

lørdag den 1. oktober 2011

Hjernen kører slet ikke..


Beviset for at det vist var en god idé at sige fra på jobbet; Jeg har nu for fjerde gang lavet en fejl i en ellers simpel udtagningsøvelse..


Jeg startede forfra på babytrøjen, fordi strikkefastheden ikke passede. Kunne heller ikke helt forstå, at den skulle være så lille..
Nu passer størrelsen vist bedre, men der mangler to masker.

Om igen..

På mandag skal jeg til læge og have lavet en lægeerklæring på, at jeg ikke kan holde til de arbejdsforhold, jeg har. Sygemeldingen blev i går krydret med en fyreseddel, så nu skal mandagen bruges til at finde ud af, hvordan jeg skal gribe tingene an..

Men idag er jeg i forholdsvis godt humør; solen skinner, det er dejligt varmt og min dårlige fod bestod løbeturen i morges. Den første i 2 måneder..