onsdag den 19. juni 2013

Nye spisevaner


Jeg har i lang tid funderet over, hvordan jeg kan spise, så jeg kan få det bedre med min ret omfattende fødevareintolerance.

For at gøre en lang historie kort, så er der en del forskning, der peger på, at allergi udspringer af ubalance i tarmsystemet og den candidasvamp, der er der hos os alle. Sukker og hvidt brød er guf for sådan en svampekultur, der kommer endnu mere i ubalance. Kroppens immunforsvar skal bruge tid på at få systemet i balance og kan derfor ikke bruge så meget energi på at modstå pollen.

Jeg har prøvet flere forskellige ting, men har aldrig kunne holde det, fordi jeg var sulten hele tiden. 

For lidt tid siden begyndte jeg at læse om LCHF (Low Carb High Fat), der går ud på at spise minimalt med kulhydrat og maximalt med fedt. Læs mere her.. Fedtet giver en god mæthedsfornemmelse.

Jeg har været i gang i fire dage, og det går over alt forventning. Jeg har ikke trang til at småspise, men er begyndt at få sukkerabstinenser :( Håber de hurtigt går over.

Billedet er taget herfra

 

3 kommentarer:

Uldbegavet sagde ...

Jeg tror mange af os oplever intolerance over for visse fødevarer, uden at det egentlig kan påvises som allergi. F.eks. har en rigtig stor del af befolkningen irritabel tyktarm, men det giver meget god mening at der er en sammenhæng.

Det er godt at du har fundet noget der virker for dig. Håber du snart slipper af med dine gener.

von Dörnis sagde ...

Jeg har spist so-so efter dette princip igennem længere tid. Fandt ud af at morgenmad bestående af 2 æg med rigeligt mayonnaise (den økologiske på glas er fortrinlig) holdt mig mæt helt til frokost. Brød gav mig en oppustet mave og sult kl 10. Så ja. Vegetabilsk fedt og protein er stærkt undervurderet. Held og lykke, og lur mig om ikke du taber et par kilo oveni. Sådan helt af sig selv. :-)

dqpage sagde ...

jeg er spændt på, hvad du får ud af det på den lange bane. Jeg har lidt svært ved (=bliver provokeret af) at der skal spises så meget fedt (piskefløde, etc), så jeg har ikke rigtigt kunne bruge det. Men jeg kender dem, der er meget glade for den kost.