onsdag den 31. december 2008

Den sidste dag i 2008

Sådan ser det ud fra mit vindue lige nu. Hvis jeg bevæger mig udenfor, vil der garanteret være helt stille. Jeg elsker det..Jeg ser tilbage på et 2008, der både har været fuld af glæder og sorger;
Året startede med at Michaels onkel døde af kræft. Jeg nåede at kende ham i 12½ år, og jeg holdt meget af ham.
I sommer døde min fars biologiske mor af alderdom og min moster døde af en meget sjælden type blodkræft. Det gik heldigvis meget hurtigt til sidst. Det var hårdt at se min mor sige farvel til sin søster, og jeg sidder med tårerne trillende ned ad kinderne, mens jeg skriver det her.
Æret være deres minde...

Den anden ud af 3 mostre fik konstateret kræft i tarmene, og har fået fjernet underlivet og tyktarmen. Hun er lige nu i fuld gang med kemobehandling.
I slutningen af november fandt lægerne ud af, at min far havde 6 forsnævringer på kranspulsårene. Som jeg har skrevet før, så gik operationen godt, og han er i bedring for hver dag, der går.

Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. At der nu er begyndt at være forfald i mine forældres generation, har sat mange tanker igang omkring min egen situation, og hvad der sker med min familie, hvis jeg lige pludselig forsvinder. Lad mig bare sige, at når min opgave på HD er afleveret 22. januar, går jeg igang med testamenter og livsforsikringer.. Jeg er nemlig slet ikke så godt forberedt som jeg troede..

Det positive i 2008 er helt klart fødslen af min lille solstråle. Hun blev 5 måneder i går, og er en mild og glad pige. Som jeg havde håbet, så blev Laurits den bedste storebror, man kan tænke sig. Hun får kys og kærtegn hver dag. Det er bare så dejligt at se. Han bliver også stor og når man snart er 4½ år gammel, begynder man at tænke over tingene. Vi har mange finurlige samtaler, som jeg sætter stor pris på.

Jeg har besluttet at 2009, bliver et godt år. Med en positiv tilgang til tingene er jeg sikker på, at det nok skal blive godt.

Godt nytår til jer alle derude i det ganske danske land..

6 kommentarer:

Irene sagde ...

Og et rigtig godt nytår til dig! Jeg tror det hjælper, at have en så positiv indstilling til tingene, som du har - og næste år kan kun blive bedre!

Karin Grøn sagde ...

Det var da godt nok et begivenhedsrigt år du har haft på godt og ond. Det er forfærdeligt når sygdom rammer og især når man næsten ikke kan se ende på det, fordi man synes det bliver ved. Til gengæld er det jo dejligt, at I har fået sådan en lille solstråle midt i det hele. Måske ser man så sin egen glæde i et andet lys. Det må vist være livet på godt og ondt. Det er dejligt at I har to raske børn og ser positivt på livet. Det betyder at det får værdi og man ikke bare lader det glide forbi og bliver det vi herhjemme kalder leverpostejmennesker--- Kierkegaard, der jo var forud for sin tid kaldte dem spidsborgere.
Rigtig godt nytår til dig og din familie.

Gitte sagde ...

Blev helt rørt da jeg læste dit indlæg.

Rigtig godt nytår til dig og dine.

Lisbeth sagde ...

Irene - jeg er sikker på at det gør det lidt nemmere, og næste år bliver godt. Jeg kan mærke det.

Karin - jeg er meget bevidst om ikke at blive et leverpostejmenneske :-)og jeg husker at nyde mine børn, fordi jeg er så heldig at have dem.

Gitte - tak. Det var også hårdere at skrive, end jeg havde forestillet mig.

Anonym sagde ...

Kære søster!
Tænk at du har gjort dig de tanker. Jeg begyndte helt at græde. Vi har desværre mistet flere i familien i år og jeg synes det er en smuk måde at mindes dem på. Lige i dag, hvor der er så fantastisk smukt derude.
Og du har sgu nogle fantastiske børn som jeg ææælsker at være moster for.
Men vi kan jo se frem til en masse fester og glæder i 2009 -allerede på lørdag :-)Og så hååber jeg at vi får æren af at blive fastre i 2009. Man kan jo håbe og ønske..

Rigtig godt nytår til dig og din lille familie.

Strikkeheksen sagde ...

Rigtig godt nytår :-) - du kan finde det positive midt i al det onde - så 2009 kan kun blive bedre.